Arapović: Posljednje informacije daju nam za pravo da budemo zadovoljni

Šef Izbornog štaba Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Adis Arapović zadovoljan je odzivom birača koji su na Općim izborima u Bosni i Hercegovini iskoristili pravo glasa.

– Posljednje informacije koje imamo daju nam za pravo da budemo zadovoljni. Poslije 17.00 sati zabilježeni su ogromni redovi ispred biračkih mjesta, a neka nisu zatvorena ni do 20.00 sati, zbog gužvi koje su se desile – kazao je Arapović Feni.

To znači, dodao je, da su građani Bosne i Hercegovine odlučili da upotrebe svoje glasačko pravo i da iskoriste ovaj praznik demokratije, „ili da neko, možda svjesno ili nesvjesno opstruira, usporava tok glasanja. Nadam se da je ovo prvo i da će to značiti i ozbiljne promjene na političkoj sceni“.

Što veća stopa izlaznosti, kaže Arapović, to je ozbiljnije očekivanje u promjene i drugačiju političku scenu.

Mi smo se najviše pribojavali, istakao je on, da će, vrlo negativna kampanja koju su neki politički subjekti vodili i demotiviranje glasača, dovesti do toga da imamo izlaznost ispod 50 posto.

– Ne bi bilo gore vijesti nego da većina građana ne odlučuje o svojoj sudbini. ako to bude 50 posto i više od toga, mi ćemo biti vrlo zadovoljni – zaključio je Arapović.