Atletičari “Novog Grada” i atletičarke “Banjaluke” ekipni prvaci BiH u konkurenciji dječaka i djevojčica

Jučer je na stadionu „Tušanj“ održano Ekipno atletsko prvenstvo BiH u konkurenciji dječaka i djevojčica na kome je nastupilo 8 ženskih i 5 muških ekipa. Tehnički organizator takmičenja bio je AK „Sloboda-Tehnograd“ koji je poduzeo sve epidemiološke mjere za organizaciju takmičenja.

“AK Sloboda Tehnograd po drugi put ove godine organizuje jedno državno prvenstvo. Prije mjesec dana smo bili organizatori ekipnog prvenstva BiH za pionire i pionirke, evo danas za dječake i djevojčice. Imamo prijavljeno 8 ženskih ekipa i 5 muških. Zaista pokušavamo u saradnji sa AS BiH prilagoditi se epidemiološkim mjerama, imamo ekipe prijavljene sa 6-7 takmičara, tako da imamo ukupno 92 atletičara i atletičarki”, izjavila je ovo prilikom u ime tehničkog organizatora Kada Delić Selimović.

Titulu ekipnih prvaka BiH u konkurenciji dječaka za 2020 godinu osvojila je ekipa AK „Novi Grad“ sa osvojenih 43 boda, druga je bila ekipa AK „Sarajevo“ sa 34 boda, dok je treće mjesto pripalo ekipi AK „Banja Luka“ sa osvojenim 31 bodom.

U konkurenciji djevojčica titulu ekipnih prvakinja BiH za 2020 godinu osvojila je ekipa „AK „Banja Luka“ sa 62 boda, drugo mjesto pripalo je takmičarkama AK „Sarajevo“ sa 60 bodova , dok su treće bile atletičarke „Novog grada“.

Muška ekipa AK „Sloboda-Tehnograd“ zauzela je četvrto mjesto sa 26 bodova, dok su djevojčice u ukupnom plasmanu zauzele sedmu poziciju.

U pojedinačnoj konkurenciji za dječake i djevojčice najuspješniji takmičari prvenstva bili su Ahmed Muratović i Maša Garić koji su osvojili po tri prva mjesta.

Već narednog vikenda u Sarajevu će se održati Ekipno prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji mladjih juniora-ki, dok će juniorska reprezentacija BiH nastupiti na Prvenstvu Balkana u Istanbulu.

Pročitajte...