Atletika: Ema Mešković i Bakir Musić dvoranski prvaci Federacije BiH

Nakon što je prošlog vikenda u Sarajevu u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” – ZETRI   održano  Državno dvoransko atletsko prvenstvo na kome su  se Hajrudin Vejzović i i Edhem Vikalo okitili zlatnim medaljama i odbranili titule senirskog i juniorskog prvaka BiH u dvorani za 2021, jučer je održano i Dvoransko prvenstvo Federacije BiH za mladje kategorijie na kome su titule prvaka Federacije BiH iz AK Sloboda Tehnograd iz Tuzle osvojili Bakir Musić u trci na 60 metara prepone i Ema Mešković u trci na 60 metara.

Pored titule prvaka FBiH u trci na 60 m. prepone, Bakir Musić je osvojio i bronzanu medalju u trci na 60 metara.

I najmladji članovi AK „Sloboda Tehnograd“ su postigli odlične rezultate istrčavši svoje lične rekorde.  Nikola Pavljašević je osvojio 4 mjesto u trci na 60 m. u kategoriji pionira, Kerim Halilović 5 mjesto u kategoriji cicibana na 60 metara, Ajna Nezirovac 6 mjesto u kategoriji cicibanki.

Na Federalnom prvenstvu  u dvorani AK „Sloboda Tehnograd“  su predstavljali i najmladji članovi kluba polaznici  „Škole atletike“  Amar Bećirović, Vedad Suljkanović,  Tarik Nezirovac, Adna Babović, Melina Murgić, Ema Halilović.

U okviru Federalnog atletskog prvenstva održana je i trka za seniore na kome je Hajrudin Vejzović osvojio 1. mjesto, dok je Omar Džanić bio treći.

Održan je i bacacki atletski miting na kome su nastupili najbolji bacači Federacije predvođeni Mesudom Pezerom  iz AK „Zenica“ koji je ubjedljivo pobijedio, dok je u ženskoj konkurenciji  takodjer  je pobijedila članica Ak „Zenica“  Mediha Salkić ,  a bronzanu medalju osvojila  je članica AK „Sloboda Tehnograd“ Edisa Demirović.

Pored nastupa na  dvoranskom prvenstvu Federacije, član AK „Sloboda-Tehnograd“ i juniorski reprezentativac  Edhem Vikalo, jučer je nastupio na Prvenstvu Balkana za juniore koji je nastupio u trci na 60 m., osvojivši 3. mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi u vremenu od 7:09 sekundi, što nije bilo dovoljno za ulazak u finale, te je ostvario  7. mjesto u ukupnom plasmanu.