BAJRAMSKI PROGRAM utorak 21.08.2018.

Dočekajte Bajram uz ‘Bajramski program’ Vaše televizije!

Dok miloni muslimana iz cijelog svijeta ispunjavaju petu islamsku dužnost obavljajući Hadž, brojni Muslimani kod svojih domova dočekuju jedan od najradosnijih blagdana Kurban bajram.

Radost Kurban bajrama dijelimo sa Vama kroz cjelodnevni Bajramski program Vaše televizije!

Bajramsko druženje započinjemo u utorak prvog dana Kurban bajrama u 5:15 minuta direktnim prijenosom sabah i Bajram namaza iz džamije Kralja Abdulaha u Tuzli, nastavljamo ”Bajramskim koncertom” i ”Bajramovanjem u Etno avliji na Mačkovcu”. Bajramske radosti otkrivamo i kroz seriju ”Svijet tajni” i animirani film ”Djed Bajro i Kurban bajramske radosti”. Zatim predstavljamo ”Ljepotu bosanke muzike” i družimo se sa ”Nedžadom Salkovićem i prijateljima”, sve do 16:15 kada započinjemo sa ”Otvorenim bajramskim programom”.

Kroz ”Otvoreni program” govorit ćemo o Bajramu i bajramovanju, bajramskim, obavezama aktivnostima i događajima, vjeri, kulturi, tradiciji, sevdalinci…

Do kraja prvog dana Kurban bajrama ćemo sevdisati, a od 23:15 donosimo Vam film ”Poruka” koji na jedinstven način prikazuje život prvih muslimana i širenje Islama!

Dočekajte Bajram uz Cjelodnevni i  Otvoreni program Vaše televizije!!!

 

Pročitajte...