Banja Luka: Negativni nalazi đaka i nastavnika škole koju pohađa zaraženi od korona virusa

Ministar zdravlja Republike Srpske (RS) Alen Šeranić potvrdio je večeras da je izvršeno testiranje 26 učenika i 12 nastavnika Osnovne škole “Branko Ćopić” u Banjoj Luci na korona virus i da su svi nalazi negativni.

Oni ostaju u izolaciji u narednih 14 dana, jer tu školu pohađa učenik zaražen korona virusom, zbog čega je provedeno testiranje školskih drugara i nastavnika s kojima je bio u neposrednom kontaktu.

Šeranić je podsjetio da je izvršena dezinfekcija objekta Osnovne škole “Branko Ćopić”, u kojoj neće biti nastave do 9.marta.

Zravstveno stanje muškarca iz Banje Luke i njegovog sina, prvih zaraženih virusom korona, je za sada stabilno, a njihovo stanje se i dalje prati i nalaze se u banjalučkoj bolnici.

Supruga, odnosno majka oboljelih je također u kućnoj izolaciji.

Sutra se, kaže, očekuje dolazak i predstavnika tehničke pomoći Svjetske zdravstvene organizacije, a ponovo apelovao na građane da se pridržavaju zdravstvenih preporuka.

Zaraženi muškarac srednjih godina vratio se iz Italije, gdje je radio i prvi je potvrđeni slučaj zaraze korona virusom u RS, odnosno BiH.

Pročitajte...