Banjaluka: Građani se sukobljavaju sa policijom, privedeni Stanivuković i Borenović (VIDEO)

– Građani su pokušali spriječiti privođenje Stanivukovića i Borenovića, prilikom čega su se naguravali sa policijom, a Stanivuković se opirao privođenju te ga je više policijskih službenika uguralo u policijski automobil

BANJALUKA (AA) – Na Trgu Krajine u Banjaluci policija je privela Draška Stanivukovića, poslanika u Narodnoj skupštini RS, i Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a, koji su se pridružili građanima okupljenim na trgu, javlja Anadolu Agency (AA).

Građani su pokušali spriječiti privođenje Stanivukovića i Borenovića, prilikom čega su se naguravali sa policijom, a Stanivuković se opirao privođenju te ga je više policijskih službenika uguralo u policijski automobil.

Nakon informacija o privođenju Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića, na Trgu Krajine u Banjaluci okupili su se građani, a situacija je izuzetno napeta. Dio trga na kojem se inače okupljaju članovi grupe “Pravda za Davida” policija je ogradila trakom, a ovo mjesto obezbjeđuju i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a RS.

https://www.facebook.com/ReStartSrpska/videos/360923548017354/?t=4

Osim Davora Dragičevića, danas je privedena i Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, nakon verbalnog sukoba sa policijom, te prema nezvaničnim informacijama i još nekoliko osoba.

Pojedini mediji objavili su i da je Davoru Dragičeviću prilikom privođenja slomljena ruka, ali o tome nema zvaničnih informacija.

Iz Policijske uprave Banjaluka jutros je saopšteno da su policijski službenici priveli D.D pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u cilju dokumentovanja krivičnog djela “Ugrožavanje sigurnosti”.

Davor Dragičević, otac je Davida Dragičevića, mladića iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. Nadležno tužilaštvo ovaj slučaj okarakterisalo je kao ubisto, ali počinioci nisu otkriveni. Članovi grupe “Pravda za Davida” okupljaju se od marta tražeći istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

Policijska uprava Banjaluka u više navrata protiv Davora Dragičevića podnosila je prijave nadležnom tužilaštvu zbog ugrožavanja sigurnosti.

Pročitajte...