Banovići: Vlada TK će poduzeti sve mjere kako bi svi građani bili bezbijedni

Delegacija Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona predvođena predsjednikom Senadom Alićem i premijerom Jakubom Suljkanovićem posjetila je danas u Banovićima lokaciju gdje je u subotu (17. februara) u večernjim satima bačena eksplozivna naprava.

Podsjećamo, spomenutog dana, oko 20:30 sati nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu na diskoteku QM u Banovićima uslijed čega je jedna osoba zadobila povrede.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se osigurala bezbijednost, kako građana Banovića, tako i svih drugih građana Tuzlanskog kantona. Još uvijek se vodi istraga u vezi sa ovim činom, a očekujemo i da vidimo kako će Tužilaštvo da okarakteriše ovaj akt. MUP i Uprava policije čine sve što je u našoj nadležnosti da otkrijemo počinioca ovog djela i očekujem da to bude učinjeno brzo“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ističući da nema razloga za dalju uznemirenost građana.

„Kao Vlada, mi smo putem resornog ministarstva upoznati sa ovim događajem i poduzimamo sve neophodne radnje kako bi se događaj što prije rasvijetlio i priveli njegovi počinioci. Svim građanima Banovića i Tuzlanskog kantona ovom prilikom, i našim prisustvom ovdje, želim poručiti da će Vlada poduzeti sve mjere kako bi svi naši građani bili bezbijedni“, rekao je premijer Suljkanović.

Upitan da prokomentariše nedavne izjave da će rekonstrukcija Vlade dovesti do destabilizacije stanja u Kantonu, premijer Suljkanović je ovom prilikom kazao da to nisu dobronamjerne poruke.           „Mi ćemo, kao Vlada, u narednom periodu obezbijediti finansijsku stabilnost Tuzlanskog kantona, prije svega, a poduzimamo sve mjere da i sigurnosnu situaciju u našem kantonu zadržimo na najvišem nivou“, zaključio je Suljkanović.

Svoju zahvalu za današnji dolazak delegacije Skupštine i Vlade, te iskazanu podršku građanima Banovića, izrazio je i načelnik Općine Banovići Midhat Husić. „Ovom prilikom želim izraziti zahvalnost najodgovornijim ljudima u našem kantonu koji i ovom posjetom daju podršku istražnim organima da se ovaj čin rasvijetli i počinioci uhapse. Ovo je bio napad na građane i omladinu Banovića i zaista nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju bilo gdje danas u 2018. godini, a posebno u Banovićima koji su uvijek slovili za miran i tolerantan grad“ rekao je načelnik Husić.

_______________________________

Odjeljenje za informisanje

Pročitajte...