Naredna sjednica Skupštine TK 28. februara 2018.

U prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona danas je, 19.2.2018. godine, održana sjednica Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona.
Na dnevnom redu sjednice Kolegija je bilo utvrđivanje prijedloga dnevnog reda naredne redovne sjednice Skupštine i termina održavanja svečane sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
49. redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona bit će održana u srijedu, 28.2.2018. godine, u 9,30 sati a održat će se u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. Svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će održana istog dana (28.2.2018. godine) sa početkom u 15,00 sati u Plavoj Sali BKC Tuzla.
Na dnevnom redu 49. sjednice Skupštine Tulanskog knatona bit će predloženo ramatranje 7 tačaka dnevnog reda, i to prijedlozi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravobranilaštvu, , Zakona o dopunama Zakona o regulisanju dospjelih a neuplaćenih obaveza po osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti rudnika uglja u Tuzlanskom kantonu i Zakona o izmjenama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, nacrti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgrađenih građevina i Zakona o dopunama Zakona o porezu na promet nepokretnosti i prava, te Izvješaj o radu Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla za period 1.1.-31.12.2017. godina.
Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

Pročitajte...