Baždarević: U Talinu neće biti prijateljska utakmica

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
– Maksimalnim angažmanom ćemo pokušati doći do povoljnog rezultata, istakao je  u Talinu Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije BiH pred  meč sa Estonijom

TALIN (AA) – Iako nemamo šansi da se plasiramo u baraž, svaki meč za nas je izuzetno važan. Dat ćemo sve od sebe, zadnji atom snage za povoljan rezultat, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

“S naše strane neće biti prijateljska utakmica. Maksimalnim angažmanom ćemo pokušati doći do povoljnog rezultata”, dodao je Baždarević.

U meču s Estonijom neće nastupiti povrijeđeni Ognjen Vranješ. Selektor Baždarević nije mogao potvrditi kojih će 11 igrača početi utakmici, ali je izvjesno da će šansu pružiti i nekima koji su manje igrali u proteklim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”.

“Tražit ćemo najbolji sastav kojem možemo dati šansu u tom momentu. Igrat će zdravstveno najspremniji”, naglasio je Baždarević te o Estoncima kazao:

“Radi se o dobroj reprezentaciji koja godinama stvara tim. Estonci puno ulažu i spremaju se za iduće kvalifikacije. Ovo je zemlja u kojoj se puno radi i želim da ih vidim na nekom od velikih evropskih ili svjetskih takmičenja.”

Utakmica Estonija – BiH igra se večeras, 10. oktobra, od 20.45 sati (21.45 po lokalnom vremenu) na “A Le Coq Areni” u Talinu i neće imati preveliki rezultatski značaj jer su obje selekcije izgubile šansu da se plasiraju u play-off za naredni Mundijal.

“Eden Hazard mi je nakon utakmice s Belgijom rekao da smo zaslužili da odemo u baraž”, poručio je Baždarević na kraju oficijelne konferencije za medije pred meč u kojem će BiH pokušati pobijediti i kako bi izbjegla ispadanje u treći rang UEFA Lige nacija, novog takmičenja koje startuje iduće godine u septembru.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno