Završen jedan od najbolje organizovanih fudbalskih turnira u regionu ”Slobodini prijatelji”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Dodjelom pehara i medalja, danas je završen Prvi Međunarodni Fudbalski Turnir U10 “Slobodini Prijatelji” 2017. Na Turniru je učestvovalo 16 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Iako su rezultati utakmica na ovom turniru bili u drugom planu, jer su sve ekipe učesnice dobile pehare, a dječaci medalje, prvo mjesto i pobjednički pehar, koji će se prenositi iz godine u godinu, osvojila je ekipa Crvene Zvezde iz Begorada, koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu Sarajeva rezultatom 3:0.

Iako se organizovao prvi put, turnir je jedinstven u regionu, jer su svim ekipama, zahvaljujući sponzorima, bili finansirani troškovi smještaja i učešća na turniru. Zadovoljstvo gostoprimstvom nisu krili, kako sami učesnici i gosti na turniru, tako i navijači, roditelji djece koji su došli iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i BiH da bodre svoje dječake. Organizacija turnira bila je vrhunska, kao i samo suđenje na utakmicama na koje niko nije imao primjedbi. Bio je ovo uistinu ”turnir prijateljstva” koji bi narednih godina trebao postati i tradicionalni.

Na turniru su nastupili dječaci do 10 godina i ekipe: (Srbija:Crvena Zvezda Beograd, Partizan Beograd, Vojvodina Novi Sad, Napredak Kruševac), (Vipava Slovenija), (Hrvatska: Osijek, Cibalija Vinkovci, Marsonija Slavonski Brod), (BiH: Sarajevo, Željezničar Sarajevo, Radnik Hadžići, Brotnjo Čitluk, Bratstvo Gračanica, Proleter Tuzla, Bambi Tuzla i Sloboda Tuzla).

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno