BBI banka donirala 5.000 KM za djecu oboljelu od raka

BBI banka donirala je 5.000 KM udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ u okviru donatorske večeri „Osmijeh svaki dan“.

„BBI banka kao društveno odgovorna institucija kroz različite projekte pruža podršku društvu u kojem posluje. Djeca su najosjetljivija kategorija društva i potrebna im je sva pažnja kako bi izrasli u mlade ljude, buduće lidere ove zemlje.

Zadovoljstvo nam je da smo u prilici biti podrška na putu njihovog ozdravljenja.  Cijenimo rad i posvećenost  ljudi iz Udruženja „Srce za djecu“ i na ovaj načim želimo im pokazati da nisu sami“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Ček za Udruženja „Srce za djecu“ direktoru ovog udruženja Fikretu Kubatu, na donatorskoj večeri sinoć u Sarajevu, uručila je Mirsada Čengić, direktorica Sektora sredstava i finansijskih institucija BBI banke.

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ osnovano je u aprilu 2003. godine na incijativu roditelja i prijatelja djece koja su se tada liječila od malignih oboljenja na Pedijatrijskoj klinici Koševo u Sarajevu. Udruženje je od oktobra 2003. godine član ICCCPO (Internacionalna konfederacija udruženja roditelja djece oboljele od raka). Udruženje se finansira isključivo donacijama humanista kao i brojnim projektima i aktivnostima koje realizuje.

Pročitajte...