BBI predstavio novu sezonu Start-up Challenge i takmičenje Transformers Roadshow

BBI banka predstavila je danas u Sarajevu novu sezonu projekta “SBF Start-up Challenge” i takmičenje u inovacijama “Transformers Roadshow”.

Direktor marketinga i komunikacija BBI banke Dino Selimović pojasnio je da “Transformers Roadshow” veliko takmičenje Islamske razvojne banke koje će prvi put biti održano u BiH.

– Cilj je prepoznati inovatore, naučnike i poduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja UN-a te ih povezati sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, i koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete – naveo je Selimović.

Inovatori iz Bosne i Hercegovine i regije su pozvani da prijave svoje ideje koje podržavaju neke od Ciljeva održivog razvoja UN-a do 10. septembra. Najbolje ideje će biti prezentirane pred stručnim žirijem 28. septembra 2019. u Sarajevu, te će tri pobjednika dobiti novčanu nagradu od po 3.000 dolara.

Selimović je rekao da   nova sezona projekta “SBF Start-up Challenge” daje mogućnost mladim ljudima koji imaju poslovne ideje da ih realiziraju i pokrenu vlastiti biznis.

– Naš glavni partner u tom prokektu je TV Hayat, a uskoro ćemo objaviti i ostale partnere i sve detalje na stranicama bbi.ba i hayat.ba – kazao je Selimović.

Voditelj emisije “SBF Start-up Challenge” Zenit Đozić istakao je da su nakon uspjeha prve sezone pripremili novu sa primamljivim nagradama.

– Pozvao bih sve mlade ljude da se prijave jer ovo je izvanredna prilika da stručnjaci i javnost ocijene kvalitet njihovog rada i da dobiju finansijsku i svaku drugu podršku – rekao je Đozić.

Nagradni fond iznosi više od 60 hiljada KM, koji, osim direktne novčane podrške, uključuje i marketinške usluge, pravnu podršku, kao i stručnu edukaciju. Učešće u takmičenju mogu prijaviti studenti ili svršenici nekog od univerziteta u BiH, starosti do 30 godina.

Pročitajte...