Begović izabran za najboljeg igrača Bournemoutha

Bh. golman Asmir Begović izabran je za najboljeg igrača Bournemoutha u aktuelnoj sezoni. Begović je dobio najviše glasova čitatelja lokalnih novina Bournemouth Daily Echo, odnosno navijača Bournemoutha, ukupno 44 posto, a nadmašio je Arnauta Danjumu (33 posto glasova) i Camoerona Carter-Vickersa (7 posto glasova), prenosi Klix. Popularni Bega je propustio samo jednu utakmicu ove sezone u Championshipu, a uvršten je i u najbolji tim godine. U ponedjeljak je na utakmici protiv Brentforda uspio 18. put sačuvati svoju mrežu u 50 nastupa u svim takmičenjima ove sezone.

Begoviću je već uručen trofej Daily Echo-Micky Cave, koji je dobio ime po nekadašnjem veznjaku Bouremoutha, a koji je preminuo 1984. godine.

“Priznanja su uvijek lijepa stvar jer pokazuju da ste imali dobru sezonu. Davao sam sve od sebe tokom cijele sezone, lijepo je što su navijači to prepoznali, ne mogu im se dovoljno zahvaliti na podršci. Bila je ovo čudna godina, a iako nisu mogli biti na stadionu, njihova podrška ekipi i meni nije prošla nezapaženo”, izjavio je Begović.

On je u Bournemouth stigao 2017. godine iz Chelseaja za 10 miliona funti. Također, bio je na posudbama u Qarabagu i Milanu.