Besplatno studiranje za studente iz Palesina na UNTZ

Vlada Tuzlanskog kantona nedavno je odobrila besplatno studiranje za četiri studenta iz Palestine. Omogućen je im je i smještaj u Studentski centar. Vlada TK snosit će i troškove zdravstvenog osiguranja za Palestince, koji će uskoro biti doktori medicine.

Svake godine na UNTZ upisuje se i određeni broj stranih državljanja. Oni plaćaju školarinu u skladu sa odlukama Vlade TK.

Od plaćanja školarine oslobođeni su studenti iz Austrije, Turske i Slovenije, jer sa ovim državama BiH ima potpisan Sporazum o obrazovnoj saradnji. Studenti koji budu stanovali u nekom od tri paviljona Studentskog centra živjet će u mnogo boljim uslovima, budući da je u obnovu studentskih domova uloženo oko 1,5 miliona KM iz Budžeta TK.

Kriteriji su se malo promjenili u korist studenata. Priliku da žive u Studenskom centru imat će i oni studenti, koji žive 15 kilometara od Tuzle, umjesto dosadašnjih 30. Studenti će na raspolaganju imati salu za fitnes, modenrne učionice i sve ostale sadržaje koji će upotpuniti njihov studentski život.