Bh-a delegacija na 5. svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr Denis Zvizdić i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto učestvuju na 5. Svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata, koja se održava u Beču od 6. do 9. septembra 2021. godine.

Konferenciji, koju organizuju Interparlamentarna unija i Parlament Austrije, prisustvuju predstavnici parlamenata iz 112 država svijeta, a centralna tema rasprave nosi naslov „Parlamentarno vođstvo za efikasniji multilateralizam u funkciji mira i održivog razvoja za ljude i planetu“.

Predsjedavajući Zvizdić će danas učestvovati u raspravi na panelu o temi “Suzbijanje dezinformacija i govora mržnje na mreži i van nje zahtijeva strožije propise”, a zamjenica predsjedavajućeg Krišto će se obratiti prisutnima na panelu “Postizanje održivog razvoja zahtijeva posvećivanje veće pažnje dobrobiti ljudi i očuvanju okoline nego ekonomskom rastu.”

Konferenciju je danas otvorio predsjednik Austrijskog nacionalnog savjeta Wolfgang Sobotka, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine Bosne i Heregovine.

Pročitajte...