Bh. juniorke odigrale prvi kontrolni meč u Lukavcu

Drugog dana priprema za “IHF/EHF Women’s Trophy 2018” koji u utorak počinje u Tuzli, ženska juniorska rukometna reprezentacija BiH iskoristila je priliku da večeras u Lukavcu odigra test utakmicu protiv ekipe sastavljene od igračica Jedinstva iz Tuzle i Krivaje iz Zavidovića.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, selektorica Kornelija Rajković Leko dala je šansu svim rukometašicama koje su pokazale da imaju potencijal, ali i prostora za napredak. Na djevojkama je da se do utorka i prve utakmice sa Azerbejdžanom pripreme što bolje te da tuzlanskoj publici pokažu da zaslužuju nositi državni dres.

Sa druge strane, od ukupno 16 igračica, njih sedam bilo je iz Krivaje, dok je ostali dio protivničkog tima činio mladi tim tuzlanskog Jedinstva.

Sve u svemu, bio je to dobar sparing susret za reprezentaciju BiH koja nastavlja sa pripremama. U nedjelju od 18 sati u Sportskoj dvorani u Lukavcu slijedi i susret protiv novog premijerligaša, Jedinstva iz Brčkog.

Reprezentacija će nakon druge pripremne utakmice doputovati u Tuzlu, gdje će za upoznavanje dvorane Mejdan imati samo jedan dan.

Već u utorak, 29. maja, BiH igra prvu utakmicu turnira IHF/EHF Women’s Trophy 2018. protiv Azerbejdžana, s početkom u 18 sati.