U Tuzli sve spremno za početak IHF/EHF turnira „Women’s Trophy 2018“

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Sve je spremno za požetak rukometnog IHF/EHF turnira „Women’s Trophy 2018“, koji se u Tuzli održava od 29. maja do 3. juna.

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Lukavcu, a večeras u 18 sati odigrat će prvu od dvije planirane kontrolne utakmice, protiv kombinovanog tima tuzlanskog Jedinstva.

Selektorka Kornelija Rajković – Laco planirala je da utakmica bude zatvorena za javnost.

U Organizacionom odboru tvrde da su urađeni svi pripremni poslovi vezani za održavanje najkvalitetnijeg ženskog rukometnog turnira u BiH poslije rata, na kojem sudjeluju reprezentacije BiH, Velike Britanije, Azerbejdžana, Luksemburga, Estonije, Belgije, Moldavije i Kipra.

– Trenutno se obavljaju neki manji poslovi vezani za uređenje svlačionica u Mejdanu, ali do početka takmičenja sve će biti završeno. Večeras stiže i Alenka Cuderman, koordinatorica za ženski rukomet EHF-a, službena lica očekujemo sutra, a sve reprezentacije dolaze u Tuzlu 28. maja. Što se tehničkog dijela tiče, turnir već može početi – izjavio je za Fenu Alija Hasić, predsjednik Kantonalnog rukometnog saveza koji je tehnički organizator turnira.

Reprezentacije će biti smještene u hotelima „Tehnograd“, „Miris Dunja“ i „Dorah“, dok će službena lica biti u „Mellainu“.

U ponedjeljak je najavljena konferencija za novinare (18 sati), a u utorak je svečano otvaranje IHF/EHF turnira „Women’s Trophy 2018“ (18 sati), mada će prve utakmice početi već u 12.30 sati.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno