Bh. odbojkašice će imati podršku navijača u Zenici

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona i Vlada ZDK donijeli su odluku da će eksperimentalno dozvoliti prisustvo publike na utakmicama 2. kvalifikacijskog turnira u odbojci grupe F za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine, koji će od 14. do 16. maja biti odigran u Gradskoj dvorani Husejin Smajlović u Zenici. Ovakva odluka je važna i zbog činjenice da ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja nakon turnira u latvijskom gradu Dugavpilsu, s omjerom 2-1, zauzima drugo mjesto u grupi, koje vodi na Evropsko prvenstvo. Odbojkaški savez BiH, na svojoj službenoj stranici, objavio je da će na tribinama zeničke Arene moći prisustvovati 1.000 gledalaca.

Poredak grupe F nakon prvog turnira u Latviji: Češka Republika 9 (9-1), BiH 6 (6-3), Slovenija 3 (4-6) i Latvija 0 bodova (0-9).

BiH će u Zenici prvo igrati sa Češkom (14. maja), zatim sa Latvijom (15. maja) te, na kraju, u vjerovatno i odlučujućem meču za plasman na neko od prva dva mjesta, 16. maja protiv Slovenije.

Dvije prvoplasirane ekipe iz ove grupe plasirat će se na EP 2021, koje će se, od 18. augusta do 4. septembra ove godine, igrati u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj