BH Telecom i BBI banka omogućili klijentima plaćanje računa putem usluge eRežija

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) – BH Telecom i BBI banka danas su u Sarajevu predstavili uslugu prijema i plaćanja e-računa BH Telecoma putem usluge eRežija, odnosno mobilnog mBBI i internet eBBI bankarstva.

Spomenutu uslugu mogu ugovoriti svi korisnici BH Telecoma koji su se prijavili da račun primaju putem e-maila, imaju račun otvoren u BBI banci i ujedno su korisnici elektronskih usluga (mBBI) i (eBBI).

Izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Duljko Hasić izjavio je na pres-konferenciji da je saradnjom s BBI bankom proširena mreža partnera i portfolio usluga te ponuđen još jedan kanal mobilnog plaćanja e-računa BH Telecoma kroz platforme mobilnog bankarstva te banke.

– Današnjim uspostavljanjem saradnje između BH Telecoma i BBI banke pojednostavit ćemo svakodnevne obaveze i život naših korisnika zbog kojih i jesmo tu – rekao je Hasić.

Izvršni direktor BBI banke Emir Ćehajić istakao je da kontinuirano prate tržišne trendove i potrebe  klijenata, na koje nastoje adekvatno odgovoriti.

Dodao je da je uvođenje usluge eRežija odgovor na rastuće potrebe klijenata za što bržim i jednostavnijim plaćanjem.

Naglašeno je da je unapređenjem usluga elektronskog bankarstva BBI banke omogućeno zatvaranje cijelog procesa od isporuke elektronskog računa BH Telecoma do njegovog plaćanja jednim klikom, bez papira i čekanja na uplatnom mjestu, uz proviziju od 0,30 KM.

(RTVTK/FENA) D.V.

Pročitajte...