BiH: Četiri osobe lišene slobode zbog “Krijumčarenja ljudi”

– U Srpcu su policijski službenici zaustavili četiri taksi vozila u kojima je pronađeno 16 migranata

BANJALUKA (AA) – Policijski službenici Policijske stanice Srbac, sinoć oko 19 časova, u mjestu Brusnik, opština Srbac, zaustavili su i kontrolisali četiri taksi vozila, kojima su upravljala lica D.S., H.H., N.J. i A.F. svi iz Sarajeva, koji su lišeni slobode zbog krivičnog djela “Krijumčarenje ljudi”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Prilikom kontrole, u automobilima je pronađeno 16 migranata, državljana Avganistana, za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine, te da su imali namjeru ilegalnog prelaska granice sa susjednom državom”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres lica i vozila koje koriste gore navedena lice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se lica inicijala  D.S., H.H., N.J. i A.F liše slobode, te da se nakon dokumentovanja predmeta protiv istih dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Krijumčarenje ljudi'”, stoji u saopštenju.

Pronađeni migranti predati su Terenskom centru Banjaluka na dalje postupanje.

Pročitajte...