BiH i pored pobjede ne ide dalje!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Kadetska reprezentacija Njemačke je danas deklasirala Republiku Irsku sa čak 7:0 i tako potvrdila prvo mjesto u grupi C, gdje su još bili BiH i Srbija.

Od starta utakmice se vidjelo da je Njemačka za nekoliko klasa kvalitetnija od Irske i nakon prvih 40 minuta je rezultat već bio 3:0. U drugom poluvremenu, mladi Nijemci su postigli još četiri gola i tako do vrha napunili mrežu svog današnjeg rivala.

Prvo ime utakmice bio je Jann-Fiete Arp, koji je postigao hat-trick i to svoj drugi na turniru. Ovaj napadač HSV-a je također tri puta pogađao i u pobjedi nad našom reprezentacijom (5:0). Po jedan gol su dodali Abouchabaka, Awuku i Hottmann, dok je u pobjedi Njemačke učestvovao čak i reprezentativac Irske O’Connor koji je postigao autogol.

Njemačka je kao prvoplasirani tim završila grupu C sa maksimalnih devet bodova uz impresivnu gol razliku 15:1, a pomalo je ironično što je Irska uprkos ovom nesvakidašnjem debaklu završila grupu kao drugoplasirani tim i plasirala se u četvrtfinale.

Irska je, poput BiH i Srbije, na kraju imala tri boda ali je prošla dalje zahvaljujući boljem međusobnom omjeru i ponajviše pobjedi naše selekcije nad Srbijom (1:0) golom u posljednjoj, 80. minuti utakmice.

Izvor:sportsport.ba

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno