BiH: Poslijepodne i u narednih nekoliko dana padavine i zahlađenje

– U noći na srijedu očekuju se nove padavine sa zapada koje će postepeno preći preko cijele zemlje

SARAJEVO (AA) – Danas će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme, a u Bosni većinom umjerena naoblaka. Više oblačnosti očekuje se na području Krajine i sjevera Bosne, javlja Anadolu Agency (AA).

Lokalni pljuskovi i grmljavina u Bosni se prognoziraju uglavnom drugoj polovini dana. Prije podne padavina može biti jedino u Krajini. Uz pljuskove izgledna je i lokalna pojava grada. U noći na srijedu očekuju se nove padavine sa zapada koje će postepeno preći preko cijele zemlje.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni, na jugu zemlje i do 40, prognoze su meterologa Hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Sarajevu prije podne sunčano. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34 stepena.

U srijedu Bosni se očekuje oblačno vrijeme, a u Hercegovini nakon sunčanog jutra naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina će se pomjerati od jutarnjih sati sa zapada prema jugu i istoku zemlje do sredine dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni većinom između 15 i 19 stepeni, a u Hercegovini od 20 do 26.

Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 19 i 24, a u Hercegovini od 25 do 30 stepeni.

U četvrtak veći dio dana očekuje se pretežno oblačno vrijeme u centralnim i istočnim područjima. U ostatku zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 31 stepen.

U petak u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

Pročitajte...