BiH remizirala sa Crnom Gorom

Zenica, Bosna i Hercegovina - 23. januar 2018: Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je večeras u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine trening u sklopu priprema za prijateljske susrete sa SAD-om i Meksikom. Nekadašnji reprezentativac, a sada član stručnog štaba A reprezentacije, Elvir Rahimić rekao je u obraćanju medijima kako su svi spremni za turneju u Americi ( Haris Badzic - Anadolu Agency )

Nogometna reprezentacija BiH jučer je odigrala prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom. Nakon 90 minuta golova nije bilo, završilo je 0:0. Selektor  Petev u jučerašnjoj utakmici pružio je priliku igračima koji nisu imali veću minutažu u dosadašnjim utakmicama reprezentacije,a nastupilo je i nekoliko debitanata.

„Naravno da smo dobili neku sliku novih igrača. I jesam i nisam zadovoljan. Toliko lako smo griješili da je rezultat za nas mogao biti loš. Sa druge strane zadovoljan sam jer smo se borili, trčali, željeli smo da pobijedimo. Mislim da smo fizički malo pali na kraju, zbog toga smo griješili i dali prilike Crnoj Gori da nam daju gol“, rekao je Ivaylo Petev selektor nogometne reprezentacije BiH.

Sa druge strane trener Crne Gore Miodrag Radulović zadovoljan je prikazanom igrom svojih izabranika. U odnosu na prethodno okupljanje reprezentacije nije mogao računati  na čak  14 fudbalera.

Ono što smo željeli da vidimo danas to smo i viddeli i mogu da budem zadovoljan. Odigrali smo jednu korektnu utakmicu. Mislim da smo u prvom poluvremenu bili bliži vodstvu. Kasnije smo pali u tempu kada su počele izmjere. Sve u svemu mogu biti zadovoljan. Hvala domaćinima na korektnom dočeku, na korektnoj igri i jednim i drugim želim puno sreće u nastavku kvalifikacija“, istakao je Miodrag Radulović selektor nogometne reprezentacije Crne Gore.

Zmajevi već 12 utakmica ne znaju za pobjedu. Novu priliku da prekinu tu crnu seriju imaju već  za tri dana kada ih očekuje novi prijateljski duel sa Danskom u Kopenhagenu, a selektor Petev očekuje bolje izdanje svojhi izabranika.