Rukometašice BiH sutra očekuje prvi meč pretkvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Žensku rukometnu reprezentaciju BiH od 4. do 6. juna u Grčkoj očekuje pretkvalifikacijski turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ovo će ujedno biti i prvi mečevi reprezentacije nakon 12 godina. Iz rukometnog saveza ističu da imaju puno povjerenje u selektora i igračice za koje su sigurni da će ostaviti srce na terenu.

„Idemo da se borimo. Nismo mi toliko ni loši, imamo finu ekipu. Ne očekujemo neki veliki rezultat, ali očekujemo da ostave srce na terenu, da se pokažu da su to cure, koje su zaslužile da idu na to pretkvalifikacijsko takmičenje. Imamo povjerenja u igračice i trenera“, rekao je Marinko Umičević predsjednik rukometnog saveza BiH.

Selektor Radan Rovčanin zadovoljan je odrađenim pripremama u Mostaru. Nada se da će se i u budućnosti nastaviti ovim tempom. Zmajice su smještene u grupu sa selekcijama Grčke, Latvije i Italije. Unatoč kratkom vremenu za pripreme, dobro su se spremile za svoje protivnike.

 Imamo informacije o protivnicima. Imali smo dovoljno materijala da ih vidimo. Na kraju krajeva domaćin Grčka i Italija kao što je i poznato za razliku od nas su u kontinuitetu i već su imali dva kvalifikacijska ciklusa u martu i aprilu. Samo Grčka je domaćinstvom preuzela određenu ulogu favorita. Normalno je da su te dvije reprezentacije zbog iskustva u prednosti nad nama. Nas to ne oslobađa imperativa i mi ćemo dati svoj maksimum. Koliko će to biti dovoljno vidjet ćemo, ali potrudit ćemo se da naša priča bude pozitivna još od ovog turnira u Grčkoj“, rekao je Radan Rovčanin selektor ženske rukometne reprezentacije BiH.


Reprezentativke Slađana Topić i Armina Isić očekuju kvalitetne i zahtjevne utakmice. Uz maksimalan angažman svih djevojaka nadaju se pozitivnom rezultatu na prvom takmičenju reprezentacije nakon više od decenije pauze.

„Treba da budemo realisti. Imali smo jako malo vremena da se spremimo. Mnogo djevojaka je tu prošlo. Ove sedmice trenirali smo da sve to bude automatski što radimo. Nema dovoljno vremena ali naravno mi to nećemo koristiti kao izgovor. Dat ćemo srce na terenu pa šta bude“, istakla je Slađana Topić reprezentativka BiH.

„Naravno da mi je velika čast što sam izabrana od svih tih djevojaka koje su bile na okupljanju. Nadam se da će sve da prođe dobro. Ne želim da pričam o nekim velikim očekivanjima i tim stvarima. Ono što mogu da kažem je da ćemo svakako da se borimo na terenu i da je to dio koji mi možemo da odradimo onako mi to znamo“, rekla je Armina Isić reprezentativka BiH.

Utakmica protiv Grčke igra se sutra od 17 sati. Nakon toga naše djevojke 5. juna očekuje duel sa Italijom, a posljednju utakmicu turnira igrat će dan kasnije protiv Latvije.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno