BIHAMK: Kolovozi jutros pretežno mokri na većini puteva, oprezno voziti

Kolovoz je ovoga jutra mokar ili vlažan na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

Dužih zastoja nema, a intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim centrima. U višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle.

Zbog učestalih padavina, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Pažnja se skreće i na moguća oštećenja na kolovozu, a koja su ispunjena vodom, te zbog toga nisu vidljiva. Vozačima se savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog održavanja sportske manifestacije (penjački festival „Drill and Chill Festival) do 17. 09. u vremenu od 11.00 do 11.45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka (u kanjonu Tijesno). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Sporije se saobraća i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Pale, Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj, Simin Han-Kalesija, Živinice-Međaš, Srebrenik-Donja Orahovica i Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prijelazima nisu zabilježena duža zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E.F.

Pročitajte...