BIHAMK – Meteorolozi i za danas najavili izrazito toplo vrijeme

I za danas su meteorolozi najavili izrazito toplo vrijeme, pa se apeluje na vozače da na put kreću odmorni i da, ukoliko putuju na dužim relacijama, prave češće pauze.

Iz BIHAMK-a također pozivaju vozače na maksimalnu opreznost te da se na vrijeme informišu o stanju na putevima i graničnim prijelazima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja, ali tokom dana se očekuje pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Pročitajte...