BIHAMK: U kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog magle

– Iz BIHAMK-a se vozačima savjetuje oprezna vožnja jer u jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju puteve uz rijeke Drinu, Savu i Bosnu, kao i dionice Konjic-Jablanica i Prozor-Jablanica, te šire područje Glamoča i Bosanskog Petrovca

SARAJEVO (AA) – U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo puteve uz rijeke Drinu, Savu i Bosnu, kao i dionice Konjic-Jablanica i Prozor-Jablanica, te šire područje Glamoča i Bosanskog Petrovca. Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, naveli su jutros iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na silaznoj rampi petlje Visoko iz pravca Sarajeva. Od 8 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, dok se u poslijepodnevnim i noćnim satima saobraća usporeno. Zbog izvođenja neophodnih radova za danas je planirano zatvaranje preticajne trake na autoputu A1, smjer Zenica-Kakanj, u zoni petlje Lašva.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Danas se izvode radovi u mjestu Brnjaci na dionici Kiseljak-Kobiljača, zbog čega se saobraća usporeno.

Usporeno, zbog radova, tokom dana saobraća se i na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac) Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Šuica-Tomislavgrad, kao i povremeno na ulazu u Vogošću, u blizini Vogošćanske petlje.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

Pročitajte...