U BiH danas i sutra oblačno, tokom vikenda pad temperatura, slabiji snijeg i mraz

– Danas u većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U Hercegovini i na zapadu Bosne malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna od 8 do 12, na jugu od 13 do 17 stepeni

SARAJEVO (AA) – Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. U Hercegovini i na zapadu sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Livno -3 stepena, Široki Brijeg i Tuzla 0, Grude, Jajce i Sarajevo 1, Ivan Sedlo 2, Bjelašnica, Bugojno i Zenica 4, Bihać, Gradačac i Sanski Most 5, Mostar 8, Neum 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U Hercegovini i na zapadu Bosne malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna od 8 do 12, na jugu od 13 do 17 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna oko 10 stupnjeva, navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), prenosi Anadolu Agency (AA).

Sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, uz postepeno naoblačenje. Poslije podne sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metera nadmorske visine, uglavnom u centalnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni. Poslije podne i krajem dana, postepen pad temperature zraka.

Prvog dana vikenda u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prije podne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu do 10 stepeni.

U nedjelju malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.