BIHAMK: Vozači oprez, mogući odroni kamenja na puteve

U Bosni i Hercegovini kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

– Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu – saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se saobraća usporeno, preticajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj dionici voze opreznije.

Na putu Tuzla – Kalesija (dionici Simin Han – Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.