Bilal Šuman nakon poraza od Češke: Igrači su razočarani ishodom

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH nakon poraza od Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo rekao je da su igrači izuzetno razočarani ishodom duela u tuzlanskom Mejdanu ( Ahmed Bešic - Anadolu Agency )
– Bili smo na pragu da u oktobru napravimo ogromnu stvar, ali nismo uspjeli i moramo se okrenuti stvarima koje nas čekaju u aprilu, a to je Finska, rekao je selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman

TUZLA – Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH nakon poraza od Češke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo rekao je da su igrači izuzetno razočarani ishodom duela u tuzlanskom Mejdanu.

“Mislim da je moglo biti mnogo bolje i igrači su na neki način sami razočarani ishodom utakmice. Način na koji smo pravili tehničke greške i šutevi koji nisu ulazili u gol, imali smo grešaka i u našoj odbrani, tako da je sve to presudilo“, rekao je Šuman nakon poraza od Češke rezultatom 20:25.

Istakao je da je moglo biti mnogo bolje.

“Sve u svemu, plan je bio da osvojimo dva boda u Tuzli, jer smo znali da će u Bjelorusiji biti teška utakmica. Međutim, ispalo je ovako. Bili smo na pragu da u oktobru napravimo ogromnu stvar, ali nismo uspjeli i moramo se okrenuti stvarima koje nas čekaju u aprilu, a to je Finska, a onda u junu još dva meča“, istakao je Šuman.

Bjelorusija je danas u Finskoj slavila rezultatom 27:20. Nakon drugog kola u grupi “5“ lider je Češka sa četiri boda, slijede Bjelorusija i BiH sa po dva, dok je Finska bez bodova. Kvalifikacije za EURO 2020 nastaviće se u aprilu sljedeće godine.

Na Evropsko prvenstvo plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa i četiri najbolje trećeplasirane. Plasman su već osigurali domaćini Austrija, Norveška i Švedska te aktuelni evropski šampion Španija.