Bingo otvorio 188-u poslovnu jedinicu: Hipermarket “Bingo” u Donjem Vakufu

Svečanim presjecanjem vrpce danas je u Donjem Vakufu otvoren Trgovački centar Bingo, 188. po redu poslovna jedinica jedne od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija. Hipermarket „Bingo „ u Donjem Vakufu svečano su pustili u funkciju načelnik općine Donji Vakuf, Huso Sušić, premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo i PR i marketing manager kompanije „Bingo“, Tatjana Paunoski.

Na površini od 5000 m2 hipermarket Bingo ponudit će kupcima iz Donjeg Vakufa i susjednih općina bogatu ponudu prehrane, neprehrane, tekstila, kućnog tekstila, tehnike itd.

„ Po prvi put smo u Donjem Vakuf, ali ne i u Srednjobosanskom kantonu. Ovo je 188 poslovna jedinica i novih 68 kolega se pridružilo našem velikom kolektivu. Mi smo zaista sretni da smo i ovdje došli a po samom ovom otvorenju i posjeti možemo reći da smo napravili dobru stvar. Objekat je napravljen po najsavremenijim standardima trgovine, a asortiman je širok kako to samo Bingo može da uradi. Proteže se na 5.000 m2, a danas na dan otvorenja sa našim poslovnim partnerima organizovali smo odlične popuste, promocije, degustacije i roštiljadu.“ ‘ istakla je Tatjana Paunoski. PR i marketing manager kompanije „Bingo“.

„Prije svega želim da čestitam vlasnicima „Binga“ koji su uložili svoj kapital u naš grad i time povećali broj zaposleni u Donjem Vakufu. Otvaranje Binga povećalo je i konkurenciju u snadbjevanju naših sugrađana. Čast nam je da smo ugostili ovaj veliki domaći brend koji otvara vrata domaćim proizvođačima. Meni posebno čini zadovoljstvo da učestvujem u otvaranju novih kapaciteta i stvaranju boljeg ambijenta življenja za naše sugrađane.“ – istakao je Huso Sušić, načelnik općine Donji Vakuf.

„ Čestitke našoj referentnoj, trgovačko- ugostiteljskoj i proizvodno brendiranoj firmi Bingo.Donji Vakuf kao središte i raskršće velikih puteva dobilo je jedan reprezentativan prodajni objekat i mislim da je u referenci među desetak najboljih u BiH. Čestitam upravi, vlasniku, zaposlenicima „Binga“ i načelniku općine sa lokalnom zajedicom koja je uspjela privući investitore kao što je „Bingo“.“ Bingo“ je značajan poslodavac za kanton, značajan promet i roba i usloga, kapitala i ljudi, i nadam se da ćemo zajedno sa Bingo zajedno rasti.“- naglasio je Tahir Lendo, premijer SBK-a.

 

Pročitajte...