Centralni predizborni skup OO SDA Banovići

Centralni predizborni skup Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Banovići održan je u Pozorišnoj Sali Radničkog doma, gdje su predstavljeni kandidati SDA za sve nivoe vlasti na predstojećim općim izborima. Građanima, simpatizerima obratili su se između ostalih: Amir Fazlić, predsjednik KO SDA TK, Safet Softić, potpredsjednik SDA BiH i Bego Gutić, predsjednik OO SDA Banovići.
„Nakon turbulentnih dešavanja u Tuzlanskom kantonu KO SDA postavio je dobre kadrove u općinske odbore i ovo rukovodstvo Kantonalnog odbora pravi priču, priču Stranke demokratske akcije“- istakao je Amir Fazlić, kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH.
Prema riječima Safeta Softića, nosioca liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH, Stranka demokratke akcije u Banovićima ovih dana živi pobjedu, a srca građana i glasački listići su garant da će nakon sedmog oktobra biti sve drugačije.
Nosilac liste SDA za Skupštinu TK Bego Gutić u svom obraćanju govorio je o značaju sedmog oktobra kao najznačajnijeg datuma u godini, pa možda i sudbonosnog za Bosnu i Hercegovinu. Pozvao je građane da sedmog oktobra glasaju za Stranku demokratske akcije jer glas za SDA, glas za BiH.
Bosni i Hercegovini više nego ikada treba SDA, treba snaga naroda – poručeno je sa Centralnog predizbornog skupa OO SDA Banovići.