CEV Srebrena liga: Drugi poraz odbojkaša BiH

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Austrije rezultatom 3:0, po setovima 25:12, 25:18, 25:17 u drugoj utakmici CEV Srebrene lige koja je odigrana u sjajnoj atmosferi u dvorani u Kaknju.

Austrija je bolje ušla u utakmicu i na samom početku imala prednost od 6:1 i 9:2. Iako je naša reprezentacija u nastavku ovog seta zaigrala nešto bolje nije imala priliku da se ozbiljnije približi Austriji koji su do pobjede u ovom setu došli za samo 18 minuta.

U drugom setu Bosna i Hercegovina je na otvaranju došla do prednosti od 2:0, međutim, Gosti dolaze do izjednačenja 2:2, a onda se igralo poen za poen do rezultata 6:6, a onda je Austrija došla do tri poena viška (6:9), a od tog trenutka gostujući sastav preuzeo je inicijativu. Iako su Austrijanci nešto teže došli do pobjede u ovom setu, na kraju su slavili ubjedljivo sa 25:18.

I treći set reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila je vođstvom od 2:0, vodila je i sa 3:1, a onda je Austrija nakon sjajnih servisa Bucheggera stigla do izjednačenja 3:3. U ovom setu Bosna i Hercegovina je držala priključak do rezultata 10:10, nakon čega se Austrija ponovo odvojila i slavila pobjedu sa 25:17

-Austrija je bila veliki favorit u ovom meču. Mi smo bili malo u grču od samog početka meča, imali smo problema sa prijemom, a kada bismo uspjeli uspostaviti i umiriti prijem igrali smo dobar napad. Austrija je pokazala da je jedna od najkvalitetnijih evropskih reprezentacija, a za nas je ovo veliko iskustvo. Očekujuem u nedelju još bolju atmosferu protiv Mađarske koja je po kvalitetu možda malo bliža nama ali je takođe jedna sjajna reprezentacija – rekao je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Baković.

-Odigrali smo jednu dobru utakmicu. Tim Bosne i Hercegovine bio je nervozan na početku jer je ovo njihova prva utakmica na domaćem terenu što je možda bilo dobro za nas. Mi smo igrali dobro u polju, dobro smo servirali i veoma sam srećan zbog pobjede. Napravili smo dobar korak ka prvom mjestu, međutim, očekuju nas dobre utakmice i pokušaćemo da zadržimo ovaj nivo igre – rekao je selektor Astrije Mihale Varm.

Narednu utakmicu u CEV Srebrenoj ligi Bosna i Hercegovina igra 2. juna u Kaknju protiv selekcije Mađarske, a kompletan raspored predstojećih utakmica je sljedeći:

BiH – Mađarska, 02.06.2019. u Kaknju sa početkom u 20,00 sati.

Austrija – BiH, 09.06.2019. u Schwechat,  sa početkom u 20,25 sati.

Grčka – BiH, 12.06.2019. u Loutraki sa početkom u 19,30 sati.

BiH – Grčka, 15.06.2019. u Lukavcu sa početkom u 20,00 sati.

Pročitajte...