Chelsea traži drugi naslov, Guardiola želi donijeti Cityju prvu LP i ući u odabrano društvo

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Finale najjačeg klupskog takmičenja na svijetu igra se večeras. Manchester City i Chelsea večeras će se u Portu na stadionu Dragao sa počekom u 21 sat boriti za trofej Lige prvaka.Tako će se večeras Plavci boriti za svoj drugi trofej Lige prvaka, a Građani za prvi. Trener Pep Guardiola rođen je tek devet mjeseci nakon što je City osvojio svoj posljednji evropski trofej. U pitanju je Kup pobjednika kupova iz 1970. godine.

Što se tiče Guardiole, on je ranije dva puta osvajao Ligu prvaka sa Barcelonom. Večeras ima priliku pridružiti se Bobu Paisleyju, Carlu Ancelottiju i Zinedineu Zidaneu, koji su tri puta osvajalo ovo takmičenje.S druge strane je Thomas Tuchel, koji nije da nema iskustva. Njemački stručnjak je prošle sezone igrao finale Lige prvaka sa Paris Saint-Germainom, ali bilo je to bolno iskustvo, s obzirom da je njegov tim poražen.

Nijedan trener nema problema sa povredama, tako da će biti na slatkim mukama prilikom izbora ekipe za večerašnji okršaj. Na tribinama Dragaa bit će i navijači, a dopušteno je prisustvo nešto više od 16.000 gledatelja.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno