Chiellini nakon 18 godina napušta Juventus

Legendarni štoper Juventusa, Giorgio Chiellini, potvrdio je svoj odlazak iz torinske ekipe na kraju ove sezone, a ovu odluku je saopštio nakon finala Kupa Italije. Njegova ekipa je sinoć na Olimpicu doživjela poraz nakon produžetaka i preokreta od Intera rezultatom 2:4, te je tako ostala bez trofeja u ovom takmičenju. Chielliniju ugovor sa Juventusom ističe na kraju ove sezone, ali on neće nastaviti saradnju sa Starom damom, te je poručio kako napušta klub spokojan i radostan.

”Od navijača ću se oprostiti na našem stadionu na utakmici protiv Lazija, a možda odigram još koju minuti na gostovanju u Firenzi. Odlazak je moja odluka. Napuštam klub miran i radostan”, poručio je Chiellini. On je potom istakao kako je tužno što će njegova ekipa završiti sezonu bez trofeja i to nakon deset godina.

”Moram to prihvatiti, jer smo dobili nešto iznutra. Nešto je pošlo po zlu, ali iskreno, još smo daleko od dominacije”, kazao je Chiellini.

Podsjetimo, Chiellini je u redove Juventusa stigao iz Livorna i to 2004. godine, a svoju karijeru bi mogao nastaviti u MLS-u. Ove sezone je za torinsku ekipu u svim takmičenjima odigrao 23 utakmice, a na kojima se nije upisivao u listu strijelaca.

Pročitajte...