Članovi Komije za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK podržali Izvještaj o izvršenju Budžeta TK za prošlu godinu

Članovi Komisije za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK razmatrali su danas Izvještaj o izvršenju Budžeta TK i Izvještaj o korištenju novca sa tekuće rezerve Budžeta TK za prošlu godinu. Izvještaji su jednoglasno podržani, uz opsaku da je prošla godina bila godina iskušenja i pada privrednih aktivnosti.

Zbog pandemije u prošloj je godini došlo i do pada prihoda u Budžetu TK, što su članovi Komije za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK, imali na umu prilikom glasanja za Izvještaj o izvršenju Budžeta TK i Izvještaj o korištenju novca sa tekuće rezerve Budžeta TK za prošlu godinu.

– Ovdje moram naglasiti da je nastavljena i politika ušteda, koja je bila i prethodnih godina, nastavljena i u prošloj godini. 2015. godine imali smo veliki deficit, koji smo do 2020. godine sveli na 1,5 miliona KM – ističe Jakub Suljkanović, predsjednik Komisije za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK.

Članovi Komsije dali su pozitivno mišljenje i na nacrte Regulacionih planova lokaliteta Zlača i Muška voda, kao i nact urbanističkog projekta lokaliteta Djevojačka pećina. Stava su da bi realizacija ovih projeketa poboljšala turističku ponudu TK.

– Ono što je bitno napomenuti je da su ove tačke u nacrt, te da će ih razmatrati i Skupština TK na sljedećem zasjedanju, te da će proći javnu raspravu. Pokušaj je da se nižim aktima u odnosu na Prostorni plan TK i prostorne planove općina taj prostor oplemeni u smislu sadržaja i pružanja usluga posjetiteljima – dodaje Suljkanović.

Na sjednici su razmatrani i izvještaji o radu i poslovanju nekoliko javnih ustanova, kao i Pedagoškog zavoda TK, ZZO TK, Univerziteta u Tuzli te UKC-a Tuzla.

Pročitajte...