Članovi Zakonodavno -pravne komisije podržali prijedlog Budžeta TK za narednu godinu

Danas je zasjedala Zakonodavno-pravna komisija Skupštine Tuzlanskog kantona. Na obimnom dnevnom redu su se našli prijedlozi Budžeta Tuzlanskog kantona za narednu godinu i Zakona o javno-privatnom partnerstvu koje su članovi komisije podržali i uputili u skupštinsku proceduru. Sjednica kantonalne Skupštine planirana je u petak.

Zakonodavno-pravna komisija Skupštine Tuzlanskog kantona podržala je danas prijedlog Budžeta za 2018. godinu koji je u odnosu na nacrt povećan sa oko 350 na oko 380 miliona KM. Razmatran je i prijedlog Zakona o javno-privatnom partnerstvu, zbog toga što trenutni nije imao jednostavnu proceduru za provođenje, a zbog čega u pet godina nije došlo do realizacije niti jednog ugovora o javno-privatnom partnerstvu.

Smatramo da će se ovim prijedlogom zakona pojednostaviti procedura za njegovo provođenje. Ono što je spomenuto jeste da je ovim zakonom koji je na snazi bilo predviđeno šest podzakonskih akata koji se tiču procedura. međutim u prijedlogu zakona te procedure su smanjene na na dva što znači da će novim Zakonom biti pojednostavljena procedura vezana za sklapanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu, kazala nam je Jasmina Lugavić iz Zakonodavno-pravne komisije Skupštine TK.

Članovi komisije su također razmatrali i podržali Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Službe za zapošljavanje i Finansijski plan kantonalnog Zavoda za zdravstveno osiguranje za narednu godinu.

 

Pročitajte...