Cristiano Ronaldo potpisao ugovor s Manchester Unitedom

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Cristiano Ronaldo je sa Manchester Unitedom potpisao ugovor do 2023. godine s opcijom produženja na još jednu, a Crveni đavoli su Juventusu za njegov prelazak platili 15 miliona eura, uz osam miliona eura kroz bonuse. Ronaldo je sve iznenadio prije nekoliko dana kada je poručio čelnicima Juventusa da želi napustiti klub. Portugalac je u Juventusu proveo tri sezone, ali je u samom finišu ljetnog prelaznog roka odlučio da promijeni sredinu. Povezivao se s prelaskom u Manchester City, ali je na kraju izabrao povratak u United. Ronaldo je prošao ljekarske preglede u Lisabonu, te je bez problema potpisao ugovor s klubom u kojem se proslavio.

“Manchester United je klub koji ima specijalno mjesto u mom srcu i bio sam iznenađen porukama koje sam dobio od petka. Jedva čekam da zaigram na Old Traffordu pred punim tribinama”, poručio je Ronaldo nakon potpisa ugovora.

On je igrao u Unitedu od ljeta 2003. do ljeta 2009. godine kada je za 94 miliona eura prešao u Real Madrid. U tom periodu Ronaldo je za Manchester United odigrao 292 utakmice i uspio je postići 118 golova.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno