Održana Komemorativna sjednica povodom smrti prof. dr Seada Omerhodžića

Na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, danas je održana komemoracija u povodu smrti prof. dr Seada Omerhodžića. Bio je redovan profesor na predmetu Finansije i finansijska politika. Od profesora Omerhodžića danas su se oprostile kolege i studenti Ekonomskog, ali i drugih fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Prof. dr Sead Omerhodžić, dobitnik je Zlatne značke Univerziteta u Tuzli. -Tokom uspješne akademske karijere, izabran u zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Finansije i finansijska politika. Preminuo je iznenada u 57 godini života, istakla je Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

Objavio je 4 knjige i više od 40 naučnoistraživačkih i stručnih radova u domaćim i stranim publikacijama. Imenovan je za mentora 3 doktorske disertacije i 4 magistarska rada, naglasila je Melida Kokorović Jukan, dekan Ekonomskog fakulteta UNTZ. Od profesora Omerhodžića oprostile su se kolege i studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, ali i dekani i profesori drugih fakulteta. Knjiga žalošti otvorena je narednih sedam dana u dekanatu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

 

 

 

Pročitajte...