Crna Gora: Cijela opština Tuzi u izolaciji zbog korona virusa

– Svi u kuće, bezuslovno. Moramo spriječiti sve ono što je velika opasnost za širenje virusa u okvirima Tuzi i van Tuzi”, rekao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović

PODGORICA (AA) – Vlada Crne Gore pozvala je građane mjesta Tuzi da ne izlaze iz domova zbog opasnosti od korona virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović kazao je da građani te opštine pored Podgorice od večeras budu u kućama bezuslovno.

“Počinjemo bitku za Tuzi i bitku za cijelu Crnu Goru. Građani Tuzi i širom Crne Gore uvijek su bili i mudri i kadri, da istrpe i da prežive, a posebno kada je bivalo teško i kad je bilo najteže. Ovo je bitka koju noćas počinjemo. Moramo je pobijediti za dobro građana Tuzi i za dobro svih građana Crne Gore. Nacionalni koordinacioni tim radi danonoćno, ovo je naš sada ključni izazov i molim da ove odluke koje smo usaglasali sa predsjednikom Opštine Tuzi, da ih počnemo poštovati i realizovati. Svi u kuće, bezuslovno. Moramo spriječiti sve ono što je velika opasnost za širenje virusa u okvirima Tuzi i van Tuzi”, rekao je Simović.

Nije saopšteno koliko je zaraženih registrovano u ovoj opštini, koja broji oko 12.000 stanovnika.

Potpredsjednik crnogorske Vlade je rekao da građani Tuzi i Opština neće ostati sami i istakao da će im pomoći glavni grad i Vlada Crne Gore.

Pročitajte...