25 C
Tuzla,BA
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021
Naslovna Izdvojeno U entitetu RS počinje masovno testiranje, svi pozitivni bit će prebačeni u...

U entitetu RS počinje masovno testiranje, svi pozitivni bit će prebačeni u Studentski centar

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da sljedeće sedmice stiže dodatnih 25.000 testova na virus korona, te dodao da je ovaj entitet odlučio da ide sa masovnim testiranjem.

– Svi pozitivni sa slabijim siptomima u Banjoj Luci neka očekuju pozive iz HES-a. Bit će prebačeni u Studentski centar Banja Luka, u paviljone jedan i dva koji su ispražnjeni. Tamo će biti pod nadzorom i tu imamo uslove za laboratoriju. Sve njihove ukućane ćemo testirati i ako budu negativni ostat će u kući, u suprotnom i oni idu u Studentski centar – poručio je Šeranić.

U paviljonima jedan i dva Studentskog centra Nikola Tesla u Banjoj Luci sprovode se pripreme u vezi sa organizovanjem karantina za lica pozitivna na virus korona, saopćeno je iz ovog centra.

– Preduzete su mjere pražnjenja studentskih soba te iznošenje i obezbjeđenje ličnih stvari studenata – navodi se u saopćenju i dodaje da se pripreme sprovode na osnovu zaključaka i preporuka nadležnih organa.

Naglašava se da studenti mogu da preuzimaju stvari danas od 9.00 do 15.00 sati uz prethodno javljanje zaposlenima u službi za smještaj.

(RTVTK/FAKTOR)