Crnadak: Deset stranaka se usaglasi, a Dodik sve poništi jednom izjavom

Potpredsjednik PDP- i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Igor Crnadak podsjetio je danas na zaključke entitetske skupštine koje sada jednom izjavom namjerava poništiti lider SNSD-a Milorad Dodik.

“Objavljujem bivše zaključke Narodne skupstine Republike Srpske, kao podsjećanje na bivše srpsko jedinstvo povodom Inzkovog zakona. To je Republika Srpska po Dodiku. 10 stranaka se usaglasi i nešto potpiše, a on sve poništi jednom izjavom, čim se prepadne sankcija. Ko je sad izdajnik, kukavica, strani plaćenik, izrod, … itd?”, napisao je Crnadak.

Ova reakcija stiže nakon Dodikove posjete Beogradu gdje je od njega predsjednik Srbije Aleksdandar Vučić zatražio da se politički predstavnici RS-a vrate u institucije BiH i nastave učestvovati u njihovom radu.

Dodik je kazao da ga je Vučić zamolio da se predstavnici RS-a uključe u procese “kako ne bi ostalo prazno mjesto za stolom”.

“Ne traži da mi išta odlučujemo, što mislimo da ne treba, već da budemo unutra, što je jedan racionalan i realan zahtjev”, rekao je Dodik najavivši sjednicu NSRS-a na kojoj će se odlučivati o tome narednog mjeseca.

(RTVTK/klix.ba)

Pročitajte...