Dan Armije RBiH obilježen i u Tuzli

Polaganjem cvijeća na spomen obilježja i odavanjem dužne počasti za sve one koji su svoje živote dali za domovinu Dan Armije R BiH obilježen je širom TK, u Tuzli, Gračanici, Gradačcu, Srebreniku i Banovićima.

Novinarka: Devleta Brkić

Povodom 29. godišnjice formiranja Armije RBiH delegacije Grada Tuzla položile su cvijeće i odale počast na spomen obilježljima na Slanoj Banji.

– Tada smo se svi branili od agresije, od onih koji su željeli da izbrišu BiH sa svjetske karte, međutim uspjeli smo da se odbranimo. Njegujemo i dalje kulturu sjećanja, ali i poštovanja prema svim borcima Armije RBiH, kazala je Admira Atić Tupković, pomoćnik gradonačelnika za službu za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica Grada Tuzla.

– Želim svim borcima koji su živi da još dugo budu zdravi i da budu sa svojim porodicama. A porodicama šehida i poginulih boraca želim što više strpljenja sa njihovom patnjom, obzirom da su izgubili svoje najmilije, čiji su životi ugrađeni u naš grad, naš kanton i našu jedinu državu BiH, istakla je Sabina Mićanović, predsjedavajuća Koordinacije boračkih struktura, udruženja i organizacija Grada Tuzla.

Iz Udruženja maloljetnih boraca Grada Tuzla poručili su da je 15.april dan kojeg svi građani naše domovine trebaju slaviti sa ponosom, jer su se pod zastavom Armije RBiH borilli poripadnici svih bosanskohercegovačkih naroda.

– Ovo je dan kada slavimo Dan Armije koja je jedna od najčasnijih armija u svijetu, koja je nastala iz pepela, koja je nastala iz ničega, koja se borila protiv četvrte sle u Evropi i uspjela se održati, kazao nam je Kadir Hajdarević, predsjednik Udruženja maloljetnih boraca Grada Tuzla.

Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije, na njene najbolje sinove, obaveza je svih patriota i onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao domovinu, poručeno je danas.

(RTVTK)

Pročitajte...