Danas i sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini vedro uz umjeren porast naoblake poslije podne. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Nestabilno vrijeme, praćeno povremenim padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Pri tome će niže temperature i višak svježine, ipak malo popraviti osjet ugode.

Sutra se u Bosni očekuje, umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz pokoji lokalni pljusak. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne što može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jače naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u večernjim satima sa zapada. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 31, na jugu od 30 do 36 °C.

Pročitajte...