Danas oblačno uz mogućnost slabe kiše i snijega u većem dijelu BiH

U subotu, 10.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Sredinom dana slab snijeg se očekuje prvo u Krajini. U drugoj polovini dana slab snijeg, a u nizinama ispočetka je moguća i slaba kiša, prognozira se za veći dio Bosne. Na sjeveru Hercegovine krajem dana se očekuje slab snijeg. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjerena bura sa jakim udarima brzine 40 do 65 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U nedjelju, 11.02.2018., u Bosni i Hercegovini veći dio dana oblačno. U jutarnjim satima slab snijeg se prognozira u centralnim i istočnim područjima, rjeđe na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne prije podne umjerena bura koja će u drugoj polovini dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U ponedjeljak, 12.02.2018., u Bosni i Hercegovini prije podne novo naoblačenje. Krajem dana u Krajini se prognozira slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U utorak, 13.02.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg se prognozira u Krajini, zapadnim, sjevernim područjima Bosne i na planinama. Očekuje se novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje u nizinama se prognozira kiša ili susnježica. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati tokom dana. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, promjena raspoloženja, dekoncentracija i nesanica.

Pročitajte...