Danas u programu TK radija “Kutak za znatiželjne” o poskupljenjima i “Muzički vremeplov” AC/DS

Danas u 10.30 možete slušati novo izdanje emisije “Kutak za znatiželjne” TK radija. Ovoga puta bavimo se kontinuiranim poskupljenjima u trgovinama, koje, praktički, nisu ni prestajale od početka pandemije COVID 19. Iako nema pritužbi građana na blagi rast cijena osnovnih životnih namirnica on je evidentan kažu u Udruženju potrošača Tuzlanskog kantona. Na sve je utjecala pandemija korona virusa. U posljednjih nekoliko mjeseci formiranje cijena prepušteno je tržištu. Tema je ovo o kojoj iz više uglova govorimo u ovosedmičnom Kutku za znatiželjne Radija Tuzlanskog kantona.

U 12.30 sati vašoj pažnji preporučujemo Muzički vremeplov koji smo posvetili AC/DC, australskom hard rock sastavu koji su 1973. godine u Sydneyu osnovala braća Malcolm i Angus Young. Mnogi ih smatraju pionirima heavy metala uz sastave poput Led Zeppelina, Deep Purplea i Black Sabbatha. Sami su pak članovi svoju muziku oduvijek svrstavali u rock ‘n’ roll.

Sutra, nedjelja, 20. septembar u 10.30 možete slušati Radio ordinaciju. Ljekari Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju, Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla u saradnji sa kolegama iz American hospital Tirana nedavno su u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla uradili tri operativna zahvata na srcu u epiduralnoj anesteziji. To znači da je pacijent budan tokom operativnog zahvata a anestezijom je bio obuhvacen samo dio gdje je rađen operativni zahvat.

Sutra u Muzičkom vremeplovu od 12.30, preporučujemo vam jednog od najboljih izvođača sevdalinski svih vremena a to je, ko drugi, nego Safet Isović. Zahvaljujući Safetu, mnoge sevdalinke su ostale zabilježene za sva vremena kroz njegove audio i video snimke i arhivske snimke za Radio Sarajevo. Kroz dugu muzičku karijeru je sarađivao sa mnogim muzičarima, izvođačima i tekstopiscima. Snimio je dosta pjesama u duetu sa popularnim izvođačima bosanske pjesme: Zaimom Imamovićem, Nadom Mamulom, Mehom Puzićem, Miletom Petrovićem, Bebom Selimović, kojima ćemo u narednom periodu svakako posvetiti pažnju u muzičkom vremeplovu.

Vjerujem da ćete nam i ovog vikenda pokloniti svoje povjerenje.
TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/