“Dani šljive“ u Gradačcu bit će održani od 25-28.avgusta

Prošlogodišnje nevrijeme i kasni mrazevi ove godine uzeli su svoj danak kada je u pitanju rod šljive na području Tuzlanskog kantona. Voćari Gradačca ne mogu se pohvaliti sezonom kao Brčaci. Šljive će ipak biti  za inostrano tržište ali i za posjetitelje tradicionalnog sajma „Dani šljive„ Gradačac koji će biti održan od 25. do 28.avgusta u dvorani Skenderija. Ove godine organizaciju ovog značajnog sajamskog događaja s dugogodišnjom tradicijom, preuzima Grad Gradačac.

Nedžad Nuhanović, direktor Sajma „Dani šljive“ Gradačac, najavio je da će program ovogodišnje manifestacije uskoro biti na web stranici: www.gradacackisajam.ba. Izlagači su već rezervisali svoja mjesta na Sajmu, uz domaće proizvođače to su gosti iz Srbije, Hrvatske i Slovenije kao i gosti iz Indonezije. Tokom „Dana šljive“ bit će organiozovano i nekoliko stručnih savjetovanja i predavanja.

Za zainteresovane koji fizički neće biti u mogućnosti posjetiti Sajam korisna je informacija da ćete svakodnevno događaje sa „Dana šljive“ biti u prilici pratiti putem programa RTVTK – medijskog sponzora 48. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije.