Danijel Nikolić kandidat za Sabor R Hrvatske

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj biće održani u nedjelju, 5. jula 2020. godine, a na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u subotu i u nedjelju, 4. i 5. jula ove godine.
Na predstojećim izborima za Hrvatski sabor za jedanaestu izbornu jedinicu moći će glasati hrvatski državljani koji nemaju stalno mjesto prebivališta u Hrvatskoj. Lista broji četrnaest kandidata iz cijelog svijeta. Predstavnik za Hrvastki sabor iz Tuzlanskog kantona je, Danijel Nikolić.
“S jedne strane odgovornost s obzirom da je ova županije prepoznata u programu, projektima i politici Vlade R Hrvatske.I evo naredne subote i nedjelje svi Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj mogu izaći na izbore i dati podršku HDZ-u i nekom od kandidata na toj listi”,navodi Danijel Nikolić, kandidat HDZ za Hrvatski sabor.
Ukoliko dobije povjerenje glasača prioritet će mu biti održavanje dobrih odnosa sa institucijama R Hrvatske, navodi Nikolić.
” Smatramo vrlo značajnim povezivanjem ovog našeg prostora, odnosno BIH u cjelini još čvršće i jače sa R Hrvatskom. Najprije mislim na jedan gospodarski segment gdje možemo iskoristiti dobre prakse koje Hrvatska kao članica EU ima u okviru EU.Tu su i mogućnosti korištenja sredstava iz evropskih fondova. Mi smo tu na jednoj niskoj razini, nemamo prekogranočnih partnera, a imamo velike mogućnosti”, ističe Nikolić.
Zagovaranje potpune konstitutivnosti naroda u BiH biće još jedan od prioriteta ukoliko uđe u Hrvatski sabor. Vjeruje da će značajan broj glasača iz BiH izaći na izbore.
“Ograničavajuće su okolnosti budući da je samo u Tuzli izborno mjesto i da cijela sjeveroistočna Bosna treba doći tu i glasati.Ipakm očekujemo da će, kao i do sada Hrvati u BiH prepoznati značaj kojeg Vlada R Hrvatske ulaže u boljitak cijele BiH”, pojašnjava Nikolić.
U BiH će 4. i 5. jula biti otvoreno šest biračkih mjesta u gradovima u kojima su sjedišta hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava: Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Vitezu i Livnu.

Pročitajte...