Delegacija Skupštine i Vlade TK obišla SKPC”Mejdan”. Obećana pomoć u saniranju šteta od poplava.

Delegacija Vlade i Skupštine TK obišla je SKPC Mejdan, koji je pretrpio velike štete uzrokovane olujnim nevremenom. Premijer Denijal Tulumović, ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović i predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, uvjerili su se u posljedice nevremena, te su ovom prilikom obećali pomoć kako bi Mejdan u što skorije vrijeme ponovo mogao otvoriti vrata korisnicima svojih usluga i ljubiteljima sporta.
Još uvijek se zbrajaju štete nakon olujnog nevremena u tuzlanskom Mejdanu. Najviše je stradao parket velike dvorane, kuglana, trening sala KBS Tuzla i svlačionice. Premijer TK Denijal Tulumović i ministar za kulturu sport i mlade Srđan Mićanović su prilikom obilaska Mejdana obećali pomoć kako bi jedan od najprepoznatljivijih simbola Tuzle i TK u što kraćem roku bio saniran.
Čovjek koji je kao košarkaš 20 godina proveo u Mejdanu, a danas predsjednik Skupštine TK, Žarko Vujović, sa dosta emocija je govorio o značaju ovog sportsko kulturno privrednog centra naglasivši da se Mejdanu mora vratiti njegov sjaj. Direktor SKPC Mejdan Jasenko Elezović zahvalan je svima koji žele pomoći.
Oglasile su se i mnoge javne ličnosti kao i predstavnici svih nivoa vlasti i institucija koji će prema svojim mogućnostima pomoći da se Mejdan oporavi od posljedica nevremena.

Pročitajte...