Demokratska fronta Tuzla: Otvoreno pismo gradskim vijećnicima i vlastima grada Tuzle

Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla uputio je  Otvoreno pismo gradskim vijećnicima i vlastima grada Tuzle u vezi sa jučerašnjim nevremenom koje je uzrokovalo brojne probleme u tuzlanskim naseljima i na saobraćajnicama. Iz ove stranke ukazali su na, kako kažu, neriješen problem odvodnje površinskih voda na gradskim ulicama.

Jako nevrijeme i kiša pogodilo je jučer Tuzlu i izazvalo brojne probleme i štete građanima. Između ostalog, grad je nekoliko sati bio blokiran zbog velikih količina vode koje su se nakupile na najfrekventnijim saobraćajnicama, ističu iz gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla.  Dodaju i da je to samo najnovije podsjećanje na neriješen  problem loše odvodnje na gradskim ulicama koje poplave sa svakom jačom kišom.  U DF-u tvrde da je riječ je o nebrizi gradskih vlasti i većine u Gradskom vijeću Tuzla za stvarne probleme i svakodnevnicu građana.  U Demoktatrkoj fronti smatraju kako  rješenje ovog problema nije privlačno izvršnoj vlasti Grada Tuzle, jer se radi uglavnom o cijevima i kanalima ispod površine zemlje.

Najsvježiji primjer uvrede građana, kako navode iz DF-a,  je pokušaj promocije projekta vodosnabdijevanja jednog dijela naselja Lipnica, koje je samo nekoliko kilometara udaljeno od centra Tuzle.

Iz DF-a pitaju koliko je novca u posljednjih 20-ak godina potrošeno na manje važne projekte od uvođenja gradske vode u svim tuzlanskim naseljima?

Osim toga, simptomatični su, kako navode iz Demokratske fronte, predizborni radovi na pojedinim gradskim raskrsnicama, na kojim godinama, kako kažu, svjedočimo saobraćajnim nesrećama, nažalost sa teškim povredama i smrtnim posljedicama.

U svom otvorenom pismu DF pita izvršnu vlast Tuzle, zašto će građani Solane tek sada imati pravo da sigurno prelaze ulicu? Zašto sigurnost građana Solane nije poboljšana mnogo ranije?

Iz Gradskog odbora DF-a Tuzla pozvali su građane da budu glasniji i uporniji u svojim zahtjevima poručivši im da  ostaju otvoreni za razgovore sa građanima, isticanjem i borbom za rješavanje njihovih svakodnevnih problema, navodi se između ostalog u otvorenom pismu Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla.

Pročitajte...